Július 22-én nyélbe ütötték a moldáv tőzsdén a börze történetének legnagyobb tranzakcióját. Ennek során a Mobiasbanca hitelintézet részvényeinek 96,69 százalékát vásárolták meg, a tv8.md portál szerint az OTP Bank volt a vevő. Az OTP februárban jelentette be, hogy megvásárolja a francia Société Générale ottani leánybankját.

A moldáv sajtó beszámolója szerint a hétfői tőzsdei ügylet értéke 1,4752 milliárd moldáv lej (24,5 milliárd forint) volt. Az OTP a Napi.hu megkeresésére nem kommentálta a hírt, csak annyit közölt, "amikor megtörténik a Mobiasbanca-Societe Generale tranzakció lezárása, ezt a hazai előírásoknak megfelelően a Budapesti Értéktőzsde honlapján haladéktalanul közölni fogja az OTP Bank".

Az OTP az elmúlt években több akvizíciót is végrehajtott, egyebek mellett Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában, Szlovéniában, Montenegróban és Albániában is vásárolt bankokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!