Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac összforgalma júniusban 268 milliárd forintra nőtt az előző havi 247 milliárd forintról, ez 12,2 milliárd forintos napi átlagforgalmat jelent.

Az ismételt emelkedést számos tényező támogatta, a Budapesti Értéktőzsdén továbbra is pozitív befektetői hangulat uralkodik, az index folyamatos emelkedési pályára lépett, hónapról hónapra magasabb ponton zár, amihez nagyban hozzájárul a nemzetközi színtéren is tapasztalható fokozatos gazdasági visszarendeződés a járvány előtti helyzethez.

A vezető részvények közül az OTP 16 605 forintos történelmi csúcson is járt, havi forgalma 161,2 milliárd forint volt, ami 60,1 százalékos forgalmi arányt jelent. Ezt a Mol követte 18,7 százalékkal, a harmadik helyen pedig 15,6 százalékkal a Richter részesedett az összforgalomból. A negyedik helyen a Telekom végzett a forgalom 1,4 százalékával.

A befektetési szolgáltatók közül júniusban a Wood végzett az első helyen 144,4 milliárd forintos duplikált forgalommal, ami a részvénypiaci adásvétel 26,9 százaléka. A Concorde alig maradt el ettől, 133,8 milliárd forintos havi forgalma 25 százalékos részvénypiaci részesedésnek felel meg. A harmadik helyen álló Erste 116,1 milliárd forinttal a havi részvényforgalom 21,7 százalékát bonyolította. Az előző hónapban ugyanez volt a sorrend a brókercégek kereskedési rangsorában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!