A Mol 8 forinttal, 0,31 százalékkal 2538 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 820 forinttal, 4,80 százalékkal 17 900 forintra erősödött, forgalmuk 9,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,23 százalékkal 429 forintra esett, forgalma 152,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,28 százalékkal 8735 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4275,81 ponton zárt szerdán, ez 30,04 pontos, 0,71 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

Szerdán felülteljesített a Budapesti Értéktőzsde, a jelentős pluszban záró OTP húzta a magyar tőzsdét. Az észak-amerikai és a nyugat-európai tőzsdék többnyire mínuszban voltak, főleg amiatt, hogy az Amerikai Egyesült Államokból kedvező munkaerőpiaci adat érkezett, jelezve a gazdasági növekedés erősödését, a befektetők pedig attól tartanak, hogy a jegybank emiatt szigoríthat a kamatokon. A Mol piacán iránykeresés volt tapasztalható az olajárral kapcsolatos hírek miatt. Az Amerikai Egyesült Államok 50 millió hordónyi olajkészletet szabadítana fel, míg az OPEC azt mondja, hogy nem fogja olyan mértékben növelni az olajkitermelést, mint korábban gondolta. A Richter folytatta a jó szereplését, a Magyar Telekom is irányt keresett a nap folyamán alacsony forgalomban

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!