A Mol 10 forinttal, 0,37 százalékkal 2710 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,22 százalékkal 18 070 forintra csökkent, forgalmuk 10,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 418 forintra esett, forgalma 73,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,60 százalékkal 8280 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4217,95 ponton zárt szerdán, ez 28,55 pontos, 0,68 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde az átlagot valamelyest meghaladó forgalomban alulteljesített szerdán. Európában és a tengerentúlon kisebb emelkedés jellemezte a piacot. Hiába indította jól a napot a Richter, a gyógyszereit az amerikai piacon forgalmazó Abbvie cég gyorsjelentése után a befektetők eladásba kezdtek, így a nap végén mínuszban zárt. A Mol finomítói marzsait a szén-dioxid-kvóták miatt kiigazították, így nem biztos, hogy ez valódi veszteséget jelent az olajipari cég számára. Valószínűleg emiatt fordult meg a befektetői hangulat a Mollal kapcsolatban, és pozitív tartományban tudott zárni.

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!