A Mol 86 forinttal, 3,25 százalékkal 2560 forintra csökkent, 6,7 milliárd forintos forgalomban.

 

Az OTP-részvények ára 145 forinttal, 1,13 százalékkal 12 660 forintra esett, forgalmuk 22,0 milliárd forintot tett ki.

 

A Magyar Telekom árfolyama 8,0 forinttal, 2,02 százalékkal 405 forintra erősödött, forgalma 476,7 millió forint volt - írja az MTI.

 

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,68 százalékkal 7250 forintra gyengült, a részvények forgalma 4,4 milliárd forintot ért el.

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3928,07 ponton zárt pénteken, ez 12,26 pontos, 0,31 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

Péntek délelőtt alapvetően negatív hangulat alakult ki globálisan a tőzsdéken, mivel a befektetők úgy látják, messze van még a megállapodás Ukrajna és Oroszország között. Délutánra viszont javult a hangulat, miután Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök telefonon tárgyalt, és Kína megpróbál semleges álláspontot képviselni - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

 

Magyarországon negatív volt a hangulat, a Mol árfolyama esett leginkább. Vállalatspecifikus hír nem érkezett a magyar olajipari papírral kapcsolatban, ugyanakkor az elmúlt napokban a Mol felülteljesítő volt, ezért a pénteki csökkenés mögött vélhetően profitrealizálási hullám húzódhat meg.

 

Hozzátette, az OTP több forgatókönyvet is vizsgál, amely között az is szerepel, hogy akár elhagyják Oroszországot, ez a bankcsoportot érzékenyen érintené.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!