A BUX hétfőn még emelkedéssel kezdett, az előző napi országgyűlési választások nem mozgatták meg jelentősen az árfolyamokat. A kereskedés valószínűleg azért maradt visszafogott, mert az uniós források jövője már ekkor bizonytalan volt - írja az MTI.

Keddre aztán eldőlt, hogy az EU megkezdi a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, és a nemzetközi hangulat is kedvezőtlenre fordult, így több vezető részvény egyszerre gyengült. A nemzetközi szintű visszaesés szerdán is folytatódott az ukrajnai háború hírei miatt, a BÉT részvényindexe az európai átlagnál nagyobb mértékben csökkent. Csütörtökön az Egyesült Államokban várható monetáris szigorítás rontotta a tőzsdei hangulatot, pénteken viszont az orosz-ukrán tűzszünet esélyeiről szóló hírek némileg fellendítették a részvénypiacokat.

A héten az OTP gyengült a legnagyobb mértékben, 11,2 százalékkal. Részvényei 10 865 forinton zártak, összforgalmuk 88,4 milliárd forint volt.

Szintén jelentősen, 4,26 százalékkal csökkent a Mol értéke. A papír pénteken 2784 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 15,6 milliárd forintot tett ki.

A Richter-papírok értéke 2,99 százalékos gyengüléssel 6965 forintra csökkent csaknem 7,4 milliárd forintos forgalom mellett.

A Magyar Telekom 2,09 százalékkal gyengült, záró értéke 397,5 forintra, összforgalma 534,2 millió forintra csökkent.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4151,86 ponton fejezte be a hetet, ami 1,84 százalékos csökkenést jelent múlt péntekhez képest. Forgalmuk meghaladta a 3,229 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!