Londonban 0,16 százalékkal emelkedett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,28 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,19 százalékkal végzett magasabban. A milánói tőzsde 0,61 százalékos, a madridi 1,45 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

Az európai indexek zárásra valamelyest mérsékelték a napközben elért nyereségeiket a németországi választások előzetes eredményének az ismeretében. Javított a befektetői hangulaton az amerikai-kínai politikai feszültség enyhülése is.

Az olajár emelkedett hétfőn, a Brent jegyzése három éves csúcsot ért el 80 dollár közelében, a WTI pedig három havi csúcsot ért el 75 dollár felett. Az európai kereskedési idő végén a Brent ára a nemzetközi kereskedelemben 79,55 dolláron állt hordónként, napi 1,87 százalék emelkedéssel, a WTI ára pedig 2,03 százalékkal ment feljebb 75,48 dollárra. A Brent ára 58 százalékkal, a WTI ára 59 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany spot ára 0,13 százalékkal ment feljebb unciánként 1752,17 dollárra, az eurót 0,15 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1702 dolláron - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!