Gyengülés Ázsiában

Gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és a reggel 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak. A tokiói tőzsde zárva volt hétfőn és kedden sem nyit ki nemzeti ünnep miatt.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 21. hétfő, 08:44
Fotó: AFP/Getty Images North America

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,77 százalékkal, a tajpeji börze indexe pedig 0,63 százalékkal csökkent.

Reggel 8 órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli tőzsdén. Ekkor a sanghaji börze irányadó mutatója 0,44 százalék, a hongkongi tőzsde 1,62 százalék, a szöuli pedig 0,76 százalék mínuszt jelzett pénteki záróértékéhez képest.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 21 cent (0,49 százalék) csökkenéssel, 42,94 dolláron állt - adta hírül az MTI.

Az arany ára unciánként 0,22 százalékkal (4,25 dollárral) 1957,85 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK