Gyengülés Ázsiában

Ázsiában mínuszban zártak a tőzsdék pénteken, a részvénypiacok Donald Trump amerikai elnök pozitív koronavírus-tesztjéről szóló hírekre fordultak azonnal veszteségbe.
Szepesi Anita, 2020. október 2. péntek, 09:47
Fotó: Getty Images

A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,72 százalék csökkenéssel, 23 ezer 18 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 1,01 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 1,46 százalékkal gyengült.

A térség számos tőzsdéje, így a sanghaji, a hongkongi, a szöuli és a tajpeji zárva volt pénteken - írta az MTI.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,46 dollárral (3,57 százalékkal) 39,47 dollárra esett.

Az arany ára unciánként 0,18 százalékkal (3,55 dollárral) 1912,75 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK