Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez küldött elemzésében a hét hírei közül kiemelte, hogy meg nem erősített források szerint a 4iG megvásárolná a Telekomtól a T-Systems céget. A vállalat a 2017-es éves beszámoló alapján könyv szerinti értéken 40,8 milliárd forintot ér. A közszférából érkező megrendelések bevételének a felét adják. A T-Systems 2017-ben 95 milliárdos árbevétel mellett 1,5 milliárdos adózott eredményt ért el. A Telekom 2018-as 657 milliárdos bevétele jócskán megérezné az egész T-Systems kiesését. Profit soron már jóval kisebb lenne a jelentősége, ugyanis 2018-ban a Magyar Telekom csoport összprofitja 43 milliárd forint volt.

A befektetési társaság heti elemzésében rámutat arra, hogy a vártnál nagyobb mértékben csökkent az államadósság 2018-ban. A Pénzügyminisztérium bejelentése szerint tavaly 73,4 százalékról 70,8 százalékra csökkent Magyarország GDP-arányos államadóssága, az államháztartási hiány pedig a tervezett 2,4 százalék helyett 2,2 százalékot tett ki. Varga Mihály pénzügyminiszter a héten tartott sajtótájékoztatón leszögezte, hogy továbbra is 1,8 százalékos hiánnyal számolnak az idei évben, és várakozásuk szerint év végére 70 százalék alá csökkenhet a GDP-arányos államadósság.

A héten az OTP árfolyama 0,95 százalékkal emelkedett, pénteken 12 720 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 15,24 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,52 százalékkal erősödött, a hét utolsó kereskedési napján 469 forinton zárt, heti forgalma túllépte az egymilliárd forintot.

A Mol 1,46 százalékkal gyengült, 3230 forinton fejezte be a hetet, heti forgalma mintegy 6,7 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 1,11 százalékkal emelkedett a héten, pénteki záróára 5460 forint volt, heti forgalma meghaladta a 4,2 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!