Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a Kínából érkező kedvező makrogazdasági adatok hatására, emelkedéssel zártak a nemzetközi részvénypiacok. Ez a pozitív hatás segítette a magyar piac teljesítményét is. A BUX-index 0,58 százalékos emelkedéséhez az OTP és a Mol adta a lendületet.

A Mol 1,59 százalékkal 3330 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP átlépte a március 22-én elért 13 120 forintos történelmi csúcsát, ugyanis a részvények ára  0,99 százalékkal 13 220 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,06 százalékkal 465 forintra csökkent, forgalma 108,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,71 százalékkal 5560 forintra esett, a részvények forgalma 968,8 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!