A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a frankfurti és a párizsi tőzsdeindexek esetében 0,1 százalék csökkenésre, Londonban viszont 0,1 százalékos emelkedésre lehet számítani - adta hírül az MTI.

Hétfőn nagy nyereséggel nyugtázták az európai és amerikai tőzsdék az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendezése felé tett első lépést: az amerikai indexek rekordmagasan zártak. Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek már sorban a harmadik egymást követő napja, a DJIA index pedig a november végén beállított előző csúcsát múlta felül.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,31 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,39 százalékkal zárt magasabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,12 százalékkal emelkedett. Londonban 2,25 százalék erősödést ért el az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,94 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 1,23 százalékkal emelkedett. Madridban a tőzsdeindex 1,22 százalékkal fejezte be magasabban a hétfői kereskedést, a milánói index pedig 0,84 százalékkal emelkedett.

Az olaj világpiaci ára a kereskedelmi feszültségek enyhülésének köszönhetően elért három havi csúcs közelében ingadozik. Brent nyersolaj ára hordónként 65,36 dolláron, 0,03 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben az európai piaci nyitás előtt másfél órával, a WTI ára viszont 0,03 százalékkal, 60,12 dollárra csökkent.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben, 1,1147 dolláron, az arany ára 0,10 százalékkal, unciánként 1477,50 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!