Az árfolyamok emelkedésének a szerdai erős nap után csütörtökön is adott némi lendületet, hogy a világgazdasági növekedés lassulásának és az éleződő világkereskedelmi ellentéteknek az amerikai gazdaságra gyakorolt várható hatásának függvényében kamatcsökkentési szándékáról tett egyértelmű jelzést Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke féléves rendszeres kongresszusi meghallgatásán. A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója átlépte a 27 000 pontos határt csütörtökön - írta az MTI.

Kissé csökkent a lelkesedés, amikor csütörtök kora délután a vártnál magasabb inflációs adatok érkeztek. A Nasdaq Composite mutatót és a Standard & Poor's 500-as indexet a biotechnológiai cégek és a gyógyszergyártók részvényeinek árfolyam-csökkenése húzta lefelé a szektort hátrányosan érintő kormányzati döntés folytán.

A csütörtöki kereskedésben az iparvállalatok, valamint a technológiai és a pénzügyi ágazat részvényei szerepeltek a legkedvezőbben. Ezzel szemben az ingatlanszektor és az egészségügyi ágazat részvényei gyengén teljesítettek.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára a szerdai jelentős emelkedés után csökkent. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 4 cent (0,07 százalék) mínusszal, 60,39 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 29 centes (0,43 százalék) csökkenéssel, 66,72 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,48 százalékkal, 6,75 dollárral 1405,75 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1253 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1255 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!