Zöldbe borult New York

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.
Szepesi Anita, 2020. november 4. szerda, 16:02
Fotó: Getty Images

Az amerikai tőzsdék az előző napi nagy árfolyam-emelkedés után szerdán, az elnökválasztás másnapján is folytatták az indexerősödést. A választás kimenetele még kétséges ugyan, de a befektetők a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok javulását és a koronavírus-járvány sújtotta amerikai gazdaság még erősebb támogatását remélik Biden győzelmétől.

A DJIA-30 index 1,12 százalékkal, az S&P-500 index 1,52 százalékkal, a Nasdaq Composite index 1,85 százalékkal erősödött a kereskedés kezdetén.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek is nagy nyereségben jártak, holott egy százalékot jóval meghaladó veszteséggel kezdték a szerdai kereskedést. A páneurópai gyűjtőindexek 1,1 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,9 százalékos nyereséget mutatott az MTI szerint.

Az olajár nagyot emelkedett szerdán az amerikai nyersolajkészletek csökkenése miatt a várt növekedés helyett. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 2,36 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 38,55 dolláron, a Brent ára pedig 2,39 százalékkal emelkedett 40,66 dollárra.

Az eurót 0,03 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1708 dolláron, az arany spot ára 0,06 százalékkal unciánként 1907,93 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK