A pénteki kereskedés kezdetén a befektetők hangulatát javította több kedvező negyedéves vállalati eredmény, illetve az elmúlt évek legnagyobb olajágazati vállalati felvásárlásának a bejelentése - írta az MTI.

Pénteken tőzsdenyitáskor a DJIA-30 index 0,82 százalék, az S&P-500 index 0,57 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,51 százalék nyereséget mutatott a csütörtöki záráshoz képest.

Tőzsdenyitás előtt az elemzők által vártnál jobb negyedéves eredményeket közölt a JP Morgan Chase és a Wells Fargo, az Egyesült Államok legnagyobb és negyedik legnagyobb bankja.

Ugyancsak a kereskedés kezdete előtt jelentették be, hogy a legnagyobb amerikai olajcég, a Chevron 33 milliárd dollárért felvásárolja az Anadarko Petroleumot, amely az egyik legnagyobb olajtermelő a Mexikói-öbölben és az egyik utolsó nagy független olajvállalat.

Az amerikai piaci nyitáskor az olajár emelkedett. A Brent nyersolaj 64 centtel (0,90 százalékkal) 71,47 dollárra drágult, a WTI ára pedig 59 centtel (0,93 százalékkal) 64,17 dollárra nőtt.

Az arany ára unciánként 2 dollárral (0,17 százalékkal) 1295,30 dollárra emelkedett.

New York-i tőzsdenyitáskor az euró drágult a dollárhoz képest, 1,1319 dolláron jegyezték a kora reggeli 1,1287 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!