A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 2,14 százalék, a Stoxx Europe 600 index 2,10 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 2,09 százalék nyereséggel fejezte be a keddi kereskedést. Londonban 1,80 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index a még nem hivatalos adatok alapján, a frankfurti DAX 2,59 százalékkal, a párizsi CAC-40 2,27 százalékkal emelkedett.

Milánóban 2,09 százalékos, Madridban 1,09 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a keddi kereskedési napot a tőzsde.

A legnagyobb nyereséget az olaj és gázipari vállalatok érték el a jelentős olajáremelkedésnek köszönhetően: az ágazati mutató több mint öt százalékkal erősödött. A spanyol Repsol olajipari konszern részvénye közel tíz százalékkal erősödött. A francia Total részvénye hat százalékkal erősödött részben az olajárak emelkedésének, részben az elemzői várakozásokat felülmúló, bár az előző évinél alacsonyabb negyedéves nyereségének köszönhetően - írta az MTI.

Az olajár emelkedett kedden, a Brent nyersolaj ára az európai kereskedési idő végén 10,40 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben 30,03 dolláron hordónként, a WTI ára pedig 17,02 százalékkal állt magasabban 23,86 dolláron.

Az arany spot ára 0,05 százalékkal csökkent 1700,99 dollárra, az eurót 0.61 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0839 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!