Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE-100 mutató 0,47 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,49 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Milánóban 0,43 százalékkal, Madridban pedig 0,20 százalékkal emelkedett az irányadó tőzsdemutató. Egyedüli kivételként a frankfurti DAX-index csökkent, 0,18 százalékkal.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,28 százalékos, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,24 százalékos, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,29 százalékos pluszban zárt. A hatszáz legnagyobb európai vállalat árfolyamának változását követő Stoxx Europe 600-as mutató múlt pénteki értékéhez képest 5,7 százalékkal csökkent.

A hét vesztesei az utazással és a szabadidő eltöltésével kapcsolatos vállalatok voltak, mivel a befektetők attól félnek, hogy az Egyesült Államokban elindul a járvány újabb hulláma, ugyanis öt hét folyamatos csökkenés után újra emelkedni kezdett a SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek száma. Rontja a kockázatvállalási hangulatot az is, hogy egyre többen számítanak arra, hogy a gazdaság csak lassan áll majd újra növekedési pályára - írta az MTI.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 1,44 százalékos, az S&P 500-as index 1,14 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,91 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog.

Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,65 százalékos pluszban, 38,80 dolláron, míg a júliusi szállítású WTI 0,30 százalékos mínuszban, 36,23 dolláron forgott kora este, háromnegyed hat körül.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,39 százalékkal, 1733,96 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,12 százalékkal 1741,95 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1254 dollárt adtak, 0,38 százalékkal gyengült az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!