A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a londoni index 0,1 százalék körüli emelkedéssel kezdheti a pénteki kereskedést, a frankfurti index 0,4 százalékkal, a párizsi pedig 0,3 százalékkal csökkenhet.

Az európai tőzsdék csütörtökön nyereséggel zártak; a páneurópai indexek 0,7 százalékkal, az euróövezeti 0,5 százalékkal emelkedett. Londonban, Milánóban és Madridban egy százalékkal, Frankfurtban és Párizsban fél százalékkal zártak magasabban a tőzsdeindexek.

Az indexek csütörtöki erősödése elsősorban kedvező vállalati eredménybeszámolóknak volt tulajdonítható. A Deutsche Bank például négy százalékkal erősödött a várakozásokra rácáfoló, 2011 óta a legmagasabb éves nyereségének köszönhetően.

Az olajár erősen ingadozott a héten, de a hetet nyereséggel fejezi be, sorban a hatodikat egymás után. A héten az olajár 2014 októbere óta a legmagasabb szintet érte el. Az év eleji áránál a Brent 13,8 százalékkal, a WTI 15,1 százalékkal áll magasabban.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával a Brent ára 0,74 százalékkal állt magasabban 90,00 dolláron, a WTI ára 0,85 százalékkal emelkedett 87,35 dollárra.

Az arany spot ára 0,08 százalékkal áll magasabban unciánként 1797,97 dolláron. Az arany ára két százalékos heti csökkenés felé halad, eltörölve ezzel az előző két hét nyereségét.

Az eurót 0,77 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1154 dolláron - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!