Vegyes nyitás után vörösbe fordult Nyugat-Európa

Vegyes nyitás után hamarosan csökkenésbe fordultak a vezető nyugat-európai indexek.
Szepesi Anita, 2019. április 30. kedd, 10:00
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,15 százalékos erősödéssel, a frankfurti DAX30 ugyanakkor 0,08 százalékos gyengüléssel, a párizsi CAC-40 pedig 0,26 százalékos csökkenéssel kezdett. Tíz előtt néhány perccel a főbb indexek mindegyike csökkenésbe fordult.

Hétfőn a londoni tőzsde 0,17 százalékos, a frankfurti börze 0,10 százalékos, a párizsi pedig 0,21 százalékos pluszban zárt.

Keddi tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent (0,34 százalék) emelkedéssel, 71,78 dolláron állt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK