Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a kedvező nemzetközi hangulat hatására pozitív nyitás várható a magyar piacon. Az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntésének bejelentését követően jelentős mozgások voltak a piacon, a nap végére az előző záróárak környékén alakultak az indexek. A kereskedelmi háborús feszültségek enyhülésére az amerikai piac mérsékelt emelkedéssel zárt, ez pozitívan hatott az ázsiai tőzsdékre is.

A nemzetközi tőzsdék hatására a magyar piacon is pozitív hangulat érvényesülhet, délután amerikai kiskereskedelmi adat és fogyasztói hangulat index várható, ezek hatással lehetnek a kereskedésre - monda Kocsis Márió.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője is úgy látja, hogy enyhe pluszban nyithat a magyar értéktőzsde. A határidős árak alapján "zöldben nyithatnak" az európai tőzsdék, és itthon is enyhe emelkedés várható.

Csütörtökön csökkenésben a 12 600 forintos ellenállás felett zárt az OTP, növekedésnél a 12 800 forintos ellenállás lehet a következő fontos szint, csökkenésnél 12 400 forintnál lehetne támasz.

Az enyhén emelkedő olajárak segíthetik a Molt, ha megfordulna az előző napi csökkenés, akkor a 2950 forintos ellenállásig emelkedhetne az olajipari részvény. A Richter papírjával pénteken várhatóan a 4800 forintos támasz és 4900 forintos ellenállás között kereskedhetnek, a Telekomtól sem lehet várni jelentős elmozdulást a 418-425 forint közötti sávban maradhat - írja Török Lajos.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 135,66 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 40 066,95 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben a Mol esett.

A Mol árfolyama 20 forinttal, 0,69 százalékkal 2890 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,39 százalékkal 12 630 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 421,50 forintot ért, forgalma 258,9 millió forint volt. A Richter-papírok 20 forinttal, 0,41 százalékkal 4820 forintra gyengültek, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!