Rossz napja volt az OTP-nek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,52 százalékos csökkenéssel, 41 938,54 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény ára csökkent a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP gyengült.
Szepesi Anita, 2019. október 28. hétfő, 18:50
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a magyar papírok a kedvező európai hangulat ellenére alulteljesítettek. Ezt enyhén ellensúlyozza, hogy a forint erősödni tudott az euróval szemben, közelíti a 328-at, délután néha még be is nézett a 328-as szint alá a magyar fizetőeszköz - mondta. A vezető elemző szerint Európában a jó hangulatot részben a brexit körüli bizonytalanság csökkenése okozza, részben a kedvező gyorsjelentések, illetve az erős autóipari szektor.

A Mol árfolyama 0,28 százalékkal 2856 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,86 százalékkal 13 830 forintra esett, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,44 százalékkal 448 forintra gyengült, forgalma 134,4 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 0,19 százalékkal 5230 forintra csökkent, forgalmuk 979 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK