Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, a koronavírus miatti félelmek miatt jelentős esések voltak a tőzsdéken egész Európában, és az észak-amerikai tőzsdék is nagy mínuszban nyitottak. Észak-Olaszországban egyik napról a másikra jelentősen nőtt a megbetegedések száma, valamint a halálos áldozatok száma is emelkedik. Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli, törvényerejű intézkedéseket jelentett be, a járvány két olaszországi gócpontját két hétre vesztegzár alá helyezték.

A magyar piacon a nap vesztese a Mol volt, amely 5,42 százalékot esett, de a többi cég sem úszta meg sokkal jobban - mondta a vezető elemző az MTI szerint. Zárás előtt az európai piacokon is durva mínuszokat lehetett látni, a DAX index, 4,3, a francia 4,2, az olasz 6,1 százalékos mínuszban volt zárás előtt.

Jelentős esések vannak, a DAX indexben például minden részvény csökkenő trendet mutat. A legnagyobb vesztesek Európában a légitársaságok, a Lufthansa például közel 8 százalékot, a Wizz Air és a Ryanair 12 százalékot, az easyjet pedig közel 15 százalékot esett.

Észak-Amerikában a tőzsdeindexek 2,8-3,2 százalékos mínuszban vannak, jelentős eladási hullám van ott is - mondta a vezető elemző. Hozzátette, az arany tartani tudja magát, közel 2 százalékos pluszban van, az olajnál ugyanakkor jelentős eladási hullám látható, a Brent 4,7 százalékos, míg a WTI 4,6 százalékot csökkent a nap folyamán.

A Mol árfolyama 146 forinttal, 5,42 százalékkal 2550 forintra csökkent, 4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 370 forinttal, 2,42 százalékkal 14 950 forintra esett, forgalmuk 9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 16 forinttal, 3,66 százalékkal 421,50 forintra gyengült, forgalma 330,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,77 százalékkal 6930 forintra csökkent, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!