Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a BUX index teljesen együtt mozgott az európai tőzsdékkel, és jelentős mínuszban zárta a kereskedést. Egyedül az OTP zárt nulla közelében, a legnagyobb vesztes a Mol, amely 4,5 százalékot esett. Hozzátette, az olajár 2 százalékos csökkenésével várható volt, hogy a magyar olajpapír ára tovább fog esni. A Richter 2,3 százalékos és a Magyar Telekom 1,6 százalékos esése is jelentős.

A vezető elemző szerint több dolog is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Európában csökkenő trendeket látni, és az amerikai piac is pirosban nyitott.

A legfontosabb, hogy India több gyógyszer exportját is korlátozza, ami arra utal, hogy a Kínával folytatott gyógyszerkereskedelem is akadozhat, ami miatt az egész globális gyógyszerlánc elég jelentősen módosulhat, főleg, ha Kína is hasonló lépéseket fog bevezetni a közeljövőben. Erre mindenképpen érdemes lesz figyelni a következő napokban - jelezte. Eközben Kaliforniában válságállapotot jelentettek a koronavírus-járvány miatt, ami jelentősen rontotta a hangulatot a tőzsdéken, az Egyesült Államokban 2 százalék feletti, Európában 1,5 százalék feletti mínuszokat látni - mondta.

A Mol árfolyama 112 forinttal, 4,53 százalékkal 2360 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 50 forinttal, 0,35 százalékkal 14 340 forintra erősödtek, forgalmuk 7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,57 százalékkal 406,50 forintra esett, forgalma 400,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 165 forinttal, 2,34 százalékkal 6875 forintra gyengültek, forgalmuk 8,2 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!