Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a magyar tőzsde zöldben fejezte be a hét utolsó kereskedési napját, ami a 2,5 százalékkal erősödő Richternek köszönhető. Az OTP és a Magyar Telekom gyengült, a Mol irányt keresett.

Reggel mínuszok voltak a tőzsdéken, miután kiderült, hogy a Gilead Covid-19 betegség kezelésére szánt vírusellenes gyógyszere, a remdesivir nem hatásos. Az európai tőzsdéken később is megmaradt a mínusz, a tengerentúlon azonban végül jó hangulat alakult ki, voltak 1 százalékos pluszban is a tőzsdék, a BÉT zárása előtt enyhe pluszt mutattak.

A forint kis mértékben erősödött, de nem volt átütő erő. A vezető elemző szerint kiváró hangulat van, a befektetők a különböző országok kamatdöntéseit várják, a jövő héten Fed, EKB és MNB döntés is lesz.

A Mol ára nem változott, 2010 forintot ért, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,77 százalékkal 8400 forintra csökkent, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,54 százalékkal 366 forintra esett, forgalma 247,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 160 forinttal, 2,50 százalékkal 6560 forintra erősödtek, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!