Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a napot enyhe pluszban záró BÉT jelentősen alulteljesítette európai társait és az amerikai nyitást is. A vezető papírok közül az OTP gyengélkedett, iránykeresést lehetett látni, míg a Mol és a Magyar Telekom emelkedett.

Európában a magyar piac zárása előtt 2 százalékos pluszban volt a német DAX és a francia index is, a tengerentúlon pedig több mint 1,5 százalékos pluszban nyitottak a tőzsdék. Török Lajos úgy vélte, a hétfői rosszabb hangulatot - ami a nap végére megfordult - az okozhatta, hogy Donald Trump amerikai elnök kemény hangot ütött meg Kínával kapcsolatban. A koronavírussal kapcsolatban egyre nagyobb a megnyugvás, miután egyre több feloldást látni Európában, és globálisan is a tetőzéshez közelít a járvány - tette hozzá.

A vezető elemző kiemelte, hogy a forint kedden különösen erős volt, több mint 1 százalékkal erősödni tudott az euróval szemben, és újra "benézett" 350 forint alá.

A Mol 18 forinttal, 0,89 százalékkal 2050 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,32 százalékkal 9255 forintra csökkent, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,26 százalékkal 387 forintra nőtt, forgalma 149,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6750 forintra gyengültek, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!