Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta: az OTP már két hete, a Mol pedig egy hónapja a jelenlegi árszintek környékén tartózkodik, csak a Richternél tapasztalható egy kis életjel a gyorsjelentés óta. Hozzátette, ugyanez mondható el a forintról is, az euró/forint árfolyam 2 forintos sávban mozog közel másfél hete.

A vezető üzletkötő szerint a nemzetközi indexek esetében is azt látni, mindenki érzi, hogy túlvettek a részvények, felfelé ezért, lefelé pedig a túl nagy likviditásbőség miatt nem tudnak menni az árak. Még olyan pozitív hírekre sem tudott emelkedni a tőzsde, hogy az amerikaiak egy újabb 2000 milliárd dolláros költségvetésélénkítő csomagon dolgoznak, illetve, hogy a Fed ETF-eket (Exchange Traded Fund - tőzsdén kereskedett befektetési alap) kezd el vásárolni. Ezeknek normál körülmények között felfelé kellene vinniük az árfolyamokat, de mindenki érzi, hogy egy kicsit már sok volt a "felfelé" - mondta.

A Mol kedden 2 forinttal, 0,10 százalékkal 2050 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,97 százalékkal 9365 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,28 százalékkal 395 forintra emelkedett, forgalma 118,9 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 70 forinttal, 1,01 százalékkal 7015 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!