Budapest gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 463,75 pontos, 1,30 százalékos csökkenéssel, 35 107,97 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2020. július 24. péntek, 17:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken negatív nemzetközi befektetői hangulat alakult ki, nagyrészt az Egyesült Államok és Kína között ismét éleződő feszültség miatt, és ez nyomta rá a bélyegét a magyar kereskedésre is. Mind a nyugat-európai, mind az amerikai részvényindexek mínuszban vannak.

A vezető részvények közül a Mol szerepelt a leggyengébben, ennek nem volt egyedi oka az elemző szerint, mivel a papír már hetek óta elég rosszul teljesít, a jelenlegi kép alapján 1700 forintnál lehet majd a következő támasza. Az OTP csökkenését a befektetői hangulattal magyarázta, a Richter gyengülését pedig profitrealizálásnak tartja. A Magyar Telekom letörte 380 forintos támaszát, így technikailag további csökkenésre lehet számítani

A Mol 45 forinttal, 2,54 százalékkal 1729 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,35 százalékkal 11 000 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,53 százalékkal 378 forintra gyengült, forgalma 66,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,62 százalékkal 6455 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 657,6 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK