Gyengén teljesített a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,33 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 34 754,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2020. július 28. kedd, 18:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvénypiacon a vezető papírok közül az OTP emelkedett, a Mol ára enyhén csökkent. A Richter és a Magyar Telekom alulteljesítő volt, de ennek inkább technikai okai voltak, vállalati hír nem érkezett.

A Richternek a forint erősödése nem tett jót az exportkitettsége miatt, ha nagyot erősödik vagy gyengül a forint, akkor a papír árfolyama is mindig elmozdul - jegyezte meg.

Az elemző szerint a nemzetközi befektetői hangulatot kisebb negatív korrekció jellemezte. A befektetők az amerikai Fed szerda este esedékes kamatdöntő ülését várják, hogy milyen iránymutatást ad majd a jegybank, attól függően mozdulhat el a részvény- és a devizapiac is.

A Mol 12 forinttal, 0,69 százalékkal 1728 forintra gyengült, 615,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,45 százalékkal 11 070 forintra erősödött, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,85 százalékkal 371 forintra esett, forgalma 85,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,21 százalékkal 6190 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK