Jó napja volt a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,25 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 35 004,24 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 14. hétfő, 18:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek kifejtette, hogy pluszban zárt a BUX a hét első kereskedési napján.

A vezető részvények közül különösen erős volt a Richter, annak ellenére optimisták a befektetők, hogy az egyik legnépszerűbb gyógyszerük, a skizofrénia és bipoláris depresszió kezelésére szolgáló Vraylar (cariprazine), amely az Egyesült Államokban rekordeladásokkal rendelkezik váratlan vetélytársat kaphat. A gyógyszeripari papír mellett emelkedett még az OTP árfolyama, a Mol és a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékot meghaladó gyengüléssel zártak, ezekre a papírokra nem érkezett specififikus hír a nap folyamán - mondta az elemző.

Kitért arra is, hogy az európai piacot iránykeresés jellemezte, a DAX-index enyhe mínuszban, míg a francia index emelkedéssel fejezheti be a kereskedést, míg a tengerentúlon jelentős pluszban nyitottak a tőzsdeindexek. A jelentős pluszokat az okozhatja szerinte, hogy felértékelődött az esély arra, hogy esetleg még idén elkészül a vakcina a koronavírusra, és ez hajtja a tőzsdéket.

A Mol részvényeinek ára 22 forinttal, 1,32 százalékkal 1647 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,75 százalékkal 10 700 forintra erősödött, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,36 százalékkal 363 forintra esett, forgalma 121,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,05 százalékkal 6965 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK