Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 30,069 milliárd forint volt, ami csaknem 834 millió forinttal elmarad ugyan a múlt hetitől, ám ez a pénteki nemzeti ünnep miatt eggyel kevesebb kereskedési nap eredménye. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte, hogy a jegybank a héten nem változtatott a kamatszinteken. Hozzátették, hogy a BUX erősen kezdte a hetet, de a következő napokban nem tudta ezt megismételni.

A részvényindex hétfői 1,12 százalékos emelkedést viszonylag alacsony, 4,5 milliárd forintos forgalomban érte el.

Kedden jóval magasabb, 9,3 milliárd forintos forgalommal zárt, de a növekedés 0,31 százalékra mérséklődött, szerdán pedig 0,01 százalékos csökkenésbe fordult át 8,4 milliárd forintos forgalom mellett.

Az utolsó kereskedési napon a BUX 0,12 százalékkal csökkent 7,9 milliárd forintos forgalom mellett. A fokozatos visszaesést az Equilor a járvány terjedésének tulajdonítja, hiszen emiatt romlott a belföldi kereskedést is befolyásoló nemzetközi befektetői hangulat.

A vezető részvények közül az OTP teljesített a legjobban, hiszen a múlt pénteki 9700 forintról a csütörtöki zárásig 10 070 forintra, vagyis 3,81 százalékkal emelkedett az árfolyama 15,8 milliárd forintos forgalom mellett.

Erősödött a Richter is, részvényeinek értéke 6600 forintról 6785 forintra nőtt, vagyis 2,80 százalékkal, 7,277 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom 1,55 százalékot gyengült, mivel a négy nap alatt 353 forintról 347,5 forintra csökkent az árfolyama. Alacsony volt a forgalma is, alig haladta meg a 897 millió forintot.

A legnagyobb visszaeséssel a Mol zárta a hetet. Részvényeinek értéke 2,70 százalékot vesztett, árfolyama 1665 forintról 1620 forintra csökkent, heti forgalma 15,8 milliárd forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!