Jelentős emelkedéssel zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a BUX 1133,57 pontos, 3,2 százalékos emelkedéssel, 36 524,01 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 31,682 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a Richter kivételével emelkedett az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2020. november 9. hétfő, 18:53
Fotó: Napi.hu

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: jelentős emelkedéssel fejezte be a napot a BÉT, igaz, európai társaihoz képest alulteljesítőnek számít; a francia, vagy német tőzsdeindexek erőteljesebb emelkedéssel zártak. A jó nemzetközi hangulat "vitte a budapesti tőzsdét is".

A Pfizer vakcinájáról érkezett kedvező hírek miatt alakult ki a pozitív hangulat a nemzetközi és a magyar piacon egyaránt - tette hozzá. A forgalom jelentős volt, meghaladta a 30 milliárd forintot. A vezető részvények között kiemelte: különösen erős volt az OTP, és a Mol is csaknem 5 százalékkal tudott emelkedni.

A Mol 4,5 százalékkal 1720 forintra erősödött, 4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 5,67 százalékkal 11 740 forintra nőtt, forgalmuk 24,787 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,42 százalékkal, 359 forintra emelkedett, forgalma 123,26 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,64 százalékkal 6990 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,181 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK