Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások folytatódnak, ennek hatására pedig általánosan jó hangulat uralkodott az európai piacokon és a tengerentúlon is. A kedvező hangulat kihatott a BÉT-re is, ahol a BUX-index 1,71 százalékos pluszban zárt, a vezető részvények közül különösen a Mol volt erős.

Az elemző szerint a blue chipek közül Mol mellett még az OTP és a Richter árfolyama is emelkedni tudott, ami azzal magyarázható, hogy az olaj, illetve a bankszektor is jól teljesített Európában, míg a Richter jegyzését az általános jó hangulat segítette.

A Mol 66 forinttal, 3,08 százalékkal 2206 forintra erősödött, 4,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,22 százalékkal 13 240 forintra nőtt, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,66 százalékkal 374 forintra csökkent, forgalma 215,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,00 százalékkal 7545 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!