Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a negatívba fordult nemzetközi befektetői hangulat megérkezett Budapestre, bizonytalanok a piacok. Ennek oka az elemző szerint, hogy nincs megállapodás a brexitről, és megjelent egy új koronavírus-variáns, ami Angliában terjed.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta hétfőn az Európai Unióban a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagot, ennek a hírnek pozitív hatást kellett volna okoznia a piacokon.

Kapcsolódó

A magyar papírok közül az OTP árfolyamára negatív hatása van a július elsejéig meghosszabbított törlesztési moratóriumnak - mondta az elemző az MTI-nek.

A Mol 60 forinttal, 2,83 százalékkal 2060 forintra csökkent, 3,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 560 forinttal, 4,14 százalékkal 12 980 forintra esett, forgalmuk 10,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,40 százalékkal 369 forintra gyengült, forgalma 127,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,62 százalékkal 7270 forintra csökkent, a részvények forgalma 999,2 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!