Jó hangulatban zajlik a kereskedés az év első tőzsdenapján Budapesten. A koradélutáni órákban a BUX index 42357 ponton állt, 0,75 százalékos pluszban, miután a legtöbb nagypapír árfolyama emelkedett. "December vége felé visszatesztelte a 20 napos mozgóátlagot, ezzel a rövidtávú korrekciót le is tudta az index. A következő ellenállás 44 ezer pontnál látható, ennek elérését támogatja, hogy a mozgóátlagokat figyelő fő indikátor, az MACD hamarosan vételi jelzést adhat. Támaszt a 41 206 pontos szint, valamint a 20 napos mozgóátlag jelent 40 945 pontnál - mondják az Erste Befektetési Zrt. szakértői.

Az OTP árfolyama 1,8 százalékot emelkedett tavaly év vége óta, 13 600 forinton áll. A következő ellenállást a decemberi lokális csúcs jelenti 13 630 forintnál, míg támaszt a ma reggel hagyott rés alja jelent 13 430 forintnál. A technikai kép pozitív, így az árfolyam emelkedése várható.

December második felében a Mol visszatesztelte a 20 napos mozgóátlagot, onnan azonban felpattant és tovább folytatta emelkedését. Jelenleg március óta nem látott szinteken tartózkodik az árfolyam. Hétfőn 2220 forinton 1,37 százalékos pluszban volt. A következő ellenállásokat a márciusi beszakadás során hagyott rések jelentik, először 2 254 forintnál, majd 2 352 forintnál, míg támasz 2 190 forintnál látható. Az iparág normalizálódásával kapcsolatos piaci várakozások pozitívan befolyásolják az egész szektor megítélését.

Továbbra is tart a még decemberben indult korrekció a Richternél, de jelentősebb árfolyamcsökkenésre már nem számít az Erste. Hétfőn még 1,8 százalékos mínuszban 7300 forint körül forgott a gyógyszeripari részvény. A 30 napos mozgóátlag 7292 forintnál támaszt jelenthet az árfolyam számára, miközben az MACD indikátor is kezd kisimulni. Bár a következő napokban kisebb csökkenés még elképzelhető az árfolyamban, de a következő hetet tekintve nagyrészt a jelenlegi szint környékén alakulhat a kereskedés a részvénnyel.

A 200 napos mozgóátlagot tesztelte vissza a Magyar Telekom, a mozgóátlag azonban megfordította a tendenciát, és emelkedésnek indult az árfolyam. A 380-as szintet könnyedén törte át a kurzus, most 381 forint az árfolyam, így a következő ellenállás 387,5-nél található.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!