Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a koronavírus-járvány további terjedése és a hatósági korlátozások miatt aggódtak a befektetők, mindez pedig eladási hullámot okozott az európai részvénypiacokon, így a BÉT-en is.

Ugyanakkor hozzátette, hogy míg az európai részvénypiacok délutánra visszakorrigáltak, a magyar piacon ez nem történt meg, ezért esett a BUX-index zárásnál 1,40 százalékot.

A vezető részvények közül csak a Richter tudott erősödni, ami az elemző szerint egyészt azzal magyarázható, hogy a gyógyszergyártó részvényeinél a héten céláremelés történt; az elemzői házak javították a Richter árfolyamának kilátásait, másrészt pedig azzal, hogy éppen zajlik a vállalat sajátrészvény-vásárlási programja.

A Mol 54 forinttal, 2,36 százalékkal 2238 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 280 forinttal, 2,02 százalékkal 13 600 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,75 százalékkal 399,50 forintra gyengült, forgalma 205,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,62 százalékkal 8160 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!