Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek úgy értékelte, hogy a kedvező nemzetközi hangulattal emelkedni tudott a magyar piac is, a forgalom átlagos volt. Európai összehasonlításban kissé alulteljesítőnek számít a BÉT, a nagy nyugat-európai értéktőzsdéken ennél jobban emelkedtek az indexek kedden.

A vezető részvényekről elmondta: egyedül a Mollal kapcsolatban érkezett egyedi bejelentés. A Mol Nyrt. maximum 35,5 milliárd forint összegű, 10 éves lejáratú kötvényt tervez kibocsátani az elkövetkező napokban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett Növekedési kötvényprogramban (Nkp), ennek is kedvező hatása volt az olajcég részvényeinek árfolyamára. Igaz, ez kedvező szektor hatásokkal is magyarázható. A Richternél zárásra romlott el a hangulat, napközben még szépen emelkedett a papír.

A Mol 34 forinttal, 1,60 százalékkal 2164 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,26 százalékkal 13 595 forintra nőtt, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,73 százalékkal 410 forintra csökkent, forgalma 102,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,77 százalékkal 9005 forintra esett, a részvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!