Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi piaci hangulat kedvezőtlen Európában. A hangulat főként a pénteken megjelent adatok miatt romlott, amelyek szerint az idei első negyedévben is csökkent az euróövezet gazdaságának teljesítménye.

A szakértő hozzátette, hogy a BUX alulteljesített a hét utolsó kereskedési napján. A vezető részvények közül a Mol és a Richter zárt a legnagyobb mínuszban, a Molt a csökkenő olajárak, a Richtert pedig amerikai partnerének kedvezőtlen jelentése húzhatta le.

A Mol 42 forinttal, 1,99 százalékkal 2070 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,30 százalékkal 13 470 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 415 forintra gyengült, forgalma 91,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 155 forinttal, 1,78 százalékkal 8570 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!