Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn pozitív hangulat jellemezte a nemzetközi tőzsdéket, a Budapesti Értéktőzsde ezzel élni tudott, a pozitív tartományban zárt, forgalma az elmúlt időszak átlaga körül alakult.

A vezető papírokról elmondta: a budapesti tőzsdeindexet az OTP jó teljesítménye húzta. A Richter kedden hajnalban teszi közzé gyorsjelentését, emiatt a befektetők óvatosak voltak, a papír kereskedését az iránykeresés jellemezte a nap folyamán. A Mol árfolyamára az hatott, hogy a várakozások szerint alakultak a finomítói marzsok, így a jelentős olajárcsökkenéshez képest a Mol relatíven jól teljesített.

A Mol 6 forinttal, 0,25 százalékkal 2404 forintra gyengült, 616,4 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 340 forinttal, 2,08 százalékkal 16 650 forintra erősödött, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,58 százalékkal 425,50 forintra esett, forgalma 16,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,54 százalékkal 8345 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!