Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy európai összehasonlításban alulteljesítő volt a BUX-index, ami szerinte azzal függhet össze, hogy megugrott a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon.

Hozzátette, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom árfolyama tudott emelkedni, míg a Mol, a Richter és az OTP jegyzése esett. Utóbbi azért meglepő az elemző szerint, mert újabb 30 bázisponttal 1,50 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

A Mol 6 forinttal, 0,25 százalékkal 2400 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 190 forinttal, 1,07 százalékkal 17 600 forintra esett, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,93 százalékkal 434,50 forintra erősödött, forgalma 328,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,26 százalékkal 8980 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!