Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BUX a csütörtöki esést korrigálva nőtt a hét utolsó munkanapján. Varga Zoltán hozzátette, hogy a nyugati tőzsdék többnyire gyengélkedtek pénteken, tehát a BÉT felülteljesítette az európai átlagot. A vezető részvények közül elmondása szerint a Richter járult hozzá legjobban a növekedéshez, miután közleményben számolt be az egyik saját készítménye hatásosságát igazoló vizsgálatokról új betegség esetén - írta az MTI.

A Mol 6 forinttal, 0,23 százalékkal 2660 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 145 forinttal, 0,78 százalékkal 18 695 forintra nőtt, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,59 százalékkal 429 forintra emelkedett, forgalma 47,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 165 forinttal, 1,93 százalékkal 8720 forintra erősödött, a részvények forgalma 5,7 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!