Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, a Mol jelentős (3,26 százalékos) esése részben az olaj árának csökkenésével, részben pedig azzal magyarázható, hogy Ausztriában a koronavírus terjedése miatt hétfőtől ismételten teljes lezárást rendel el a kormány.

Az elemző szerint a befektetők az Ausztriában történtek miatt tartanak attól, hogy Németországban is az emelkedő esetszámok miatt hasonló intézkedést vezetnek be, mindez pedig jelentősen visszavetheti az üzemanyagkeresletet.

Hozzátette, az OTP esése a kelet-európai régiós részvénypiacokon tapasztalható negatív hangulattal áll összefüggésben.

Varga Zoltán a Richterről megjegyezte, a társaság árfolyama két hete folyamatosan esett, az elemző szerint egy nagyobb szereplő adta el érdekeltségét a gyógyszergyártó cégben. A mostani emelkedés talán annak a jele, hogy ez a folyamat véget ért, és a részvény árfolyama korrigálni tud.

A Mol 82 forinttal, 3,26 százalékkal 2436 forintra csökkent, 3,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 0,94 százalékkal 17 820 forintra esett, forgalmuk 8,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,35 százalékkal 432 forintra gyengült, forgalma 47,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,33 százalékkal 8410 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!