Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A forgalom 121,08 milliárd forint volt az előző heti 92,09 milliárd forint után, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek.

 

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában kiemelte: pénteken a nap nagy részében enyhén pozitív volt a nemzetközi befektetői hangulat Európában, amely hatott a BÉT-re is, így az OTP és a Richter emelkedésének köszönhetően a BUX-index pluszban tudott zárni.

A befektetők egész héten az orosz-ukrán egyeztetéseket figyelték: az Ukrajnából érkező pozitív hírek hatására emelkedett kedden 5,41 százalékkal a BUX-index, miután Oroszország védelmi miniszter-helyettese kijelentette, hogy Moszkva úgy döntött, csökkenti katonai tevékenységét Kijev közelében.

Szerdán és csütörtökön azonban az elért növekedés nagy részét vissza is korrigálta a magyar piac, előbb 1,75 százalékkal, majd 2,54 százalékkal csökkent, az eredmények a nemzetközi hangulat romlásával magyarázhatóak.

Arra is kitértek, hogy a vasárnapi országgyűlési választások eredménye a jövő héten főként a forint piacára lesz hatással.

A héten 4,57 százalékkal az OTP érte el a legnagyobb erősödést 80,87 milliárd forintos forgalom mellett, a papír 12 235 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A Mol 3,49 százalékkal erősödött 25,34 milliárd forintos forgalomban, a részvény pénteken 2908 forinton zárt.

A Magyar Telekom árfolyama 0,74 százalékkal nőtt, 406 forinton zárta a hetet, forgalma 848,53 millió forint volt.

A Richter jegyzése a héten 2,18 százalékkal csökkent, a részvény 7180 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 11 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!