Gyenge emelkedéssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,39 százalékos emelkedéssel, 41 159,57 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2019. június 7. péntek, 19:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: visszafogott emelkedéssel zárta a hetet a magyar tőzsde, nemzetközi szinten optimistábbak voltak a befektetők.

A várakozásoktól elmaradó amerikai munkaerőpiaci adat megnövelte a monetáris lazítás valószínűségét, illetve valamennyire enyhültek az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek is. A pozitív nemzetközi hangulat mérsékelten tükröződik a hazai piacon - jelezte a szakértő, hozzátéve, hogy fontos céges hírek nem érkeztek a hét utolsó kereskedési napján.

A Mol 20 forinttal, 0,61 százalékkal 3286 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,81 százalékkal 12 480 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,36 százalékkal 412,50 forintra csökkent, forgalma 162,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,58 százalékkal 5100 forintra esett, a részvények forgalma 760,1 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK