New Yorkban a DJIA-30 index 0,03 százalék, az S&P-500 index 0,01 százalék emelkedéssel, a Nasdaq Composite index pedig 0,03 százalék csökkenéssel kezdte a kereskedést - írta az MTI.

A főbb indexek az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendezéséről megkötött "első fázisú" megállapodás december eleji bejelentése óta rekordot rekordra halmoznak. Bár az év eleje óta is tetemes nyereségeket halmoztak már fel a kedvező makrogazdasági adatoknak és a Fed növekedésösztönző kamatpolitikájának köszönhetően.

A DJIA index három egymást követő hetet zárt nyereséggel. Az S&P-500 index kilenc alkalommal döntötte meg saját rekordját az elmúlt 11 kereskedési napban. A Nasdaq Composite index - bár 11 napja tartó erősödő szakasznak vetett véget némi csökkenéssel pénteken - a múlt héten lépte át első alkalommal a 9000 pontos küszöböt.

Az indexek "rekordfutama" az év végére megritkult forgalomban azonban valószínűleg már veszíteni fog a lendületéből az év két utolsó kereskedési napján, hétfőn és kedden.

Az olajár három havi csúcshoz emelkedett pénteken az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendeződése folytán erősödő bizakodó piaci hangulatban. Az olajár emelkedéséhez hozzájárult az amerikai nyersolajkészletek vártnál nagyobb múlt heti csökkenéséről adott jelentés is.

Az amerikai piacok nyitásakor a globális kereskedelemben a WTI nyersolaj ára 0,71 százalékkal állt magasabban hordónként 62,16 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 0,81 százalékkal 67,41 dollárra ment fel.

Az eurót 0,17 százalékkal jegyzik erősebben 1,1194 dolláron az arany sport ára 0,21 százalékkal unciánként 1513,60 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!