Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 1,01 százalékkal, az S&P-500 index 1,11 százalékkal, a Nasdaq Composite index 1,81 százalékkal kezdte magasabban a kereskedést.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek is nagy, 1-1,5 százalékos nyereségben jártak, szintén a korlátozások enyhítésétől várt gazdasági élénkülés reményében az MTI szerint.

Az amerikai indexek hétfőn fordították meg az előző két napot meghatározó gyengülő tendenciát. Hétfőn a nagy technológiai és internetes cégek körében bekövetkezett árfolyamerősödés és az olajárak emelkedése szabadította fel az amerikai-kínai politikai ellentétek eszkalálódása miatt kialakult nyomás alól a tőzsdeindexeket.

A keddi nagy olajáremelkedés tükrében a nagyobb olajipari cége, így az Exxon Mobil Corp és a Chevron Corp részvénye már a tőzsdén kívül forgalomban 2 százalékos erősödést ért el.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 15,01 százalékkal állt magasabban a keddi globális kereskedésben hordónként 23,45 dolláron, a Brent ára pedig 10,11 százalékkal járt magasabban 29,95 dolláron. A WTI az év eleje óta 61,6 százalékot, a Brent 54,7 százalékot veszített az árából.

Az eurót 0,41 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0861 dolláron, az arany spot ára 0,22 százalékkal unciánként 1698,05 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!