A határidős indexjegyzések alapján a londoni tőzsde 0,1 százaléknyi emelkedéssel kezdheti a hétfői kereskedést, a frankfurti mutató viszont csekély, néhány pontos csökkenéssel, a párizsi pedig 0,2 százalékos gyengüléssel.

Pénteken nagy emelkedést értek el az árfolyamindexek Európában az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülésének reményében. Az év eleji amerikai-kínai egyeztetéseken médiajelentések szerint Kína kereskedelmi mérlegtöbbletének hat év alatt nullára csökkentését ajánlotta fel, Washington viszont két évet várna el. Tavaly 323 milliárd dollár amerikai deficit alakult ki a Kínával folytatott kereskedelemben - írta az MTI.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 1,84 és 1,80 százalékkal zártak magasabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 2,14 százalékkal emelkedett. Londonban 1,95 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 2,63 százalékkal, a párizsi CAC-40 1,70 százalékkal zárt magasabban. Madridban 1,80 százalék, Milánóban 1,22 százalék emelkedést ért el a tőzsdeindex zárásra.

Az olajár emelkedett, az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával Brent 0,35 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 62,92 dolláron, a WTI 0,37 százalékkal magasabban 54,24 dolláron.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik magasabban 1,1378 dolláron, az arany ára 0,06 százalékkal unciánként 1281,85 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!