A megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a WhanIn pedig törzskönyvezi a készítményt, ideértve egy, a törzskönyvi engedély megszerzéséhez szükséges helyi klinikai vizsgálat megszervezését és lebonyolítását, majd értékesíti a készítményt Dél-Koreában.

Az IQVIA 2019. évi adatai alapján az atípusos antipszichotikumok tizenkét havi összesített forgalma mintegy 180 millió dollárt tett ki. A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri, előzetes mérföldkő fizetésben részesül a WhanIn részéről, a termék bevezetését követően pedig bizonyos célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is.

A dél-koreai betegek hozzáférése a cariprazine terápiához fontos lépést jelent azon az úton, amely a cariprazine globális elérhetőségét célozza meg a skizofrénia és hangulatzavarral járó megbetegedések kezelésében. Tekintettel a vállalatnak a központi idegrendszeri készítmények piacán elért vezető pozíciójára és értékesítési tapasztalatára úgy gondoljuk, hogy a WhanIn a legalkalmasabb partner lesz a cariprazine koreai forgalmazására - mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Wonbum Lee, a WhanIn elnök-vezérigazgatója hozzátette: "Nagy örömünkre szolgál, hogy partneri kapcsolatra léphettünk a Richterrel és ily módon erősíthetjük termékportfoliónkat, valamint piaci jelenlétünket a releváns terápiás területeken. Úgy véljük, hogy a cariprazine kielégíti a betegek és az egészségügyi szolgáltatók egyre növekvő igényeit új, innovatív kezelési lehetőségek iránt."

A Richter kutatói által kifejlesztett cariprazine egy, szájon át, napi egy alkalommal szedendő, atípusos antipszichotikum, amelyet az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal diagnosztizált, illetve skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére engedélyezett az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA). Amellett, hogy a cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 15 tagállamában már piaci bevezetésre is került.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!