Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AutoWallis robusztus növekedést tervez a következő tíz évben, és célja, hogy a kelet-közép-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A Wallis Motor Duna Kft. egyike Magyarország legnagyobb és legrégebben működő BMW autó, motor és MINI kereskedéseinek, valamint e két márka mellett a Maserati olasz luxusmárkát is értékesíti - írta az MTI.

A tájékoztatás szerint a tőkeemelés összege 386 millió forint készpénz, amelyet az AutoWallis Nyrt. a Wallis Motor Duna Kft. részére 30 napon belül bocsát rendelkezésre. A tőkeemelés összegéből 50 millió forint törzstőkébe (ami a jelenlegi 158 730 000 forintról 208 730 000 forintra emelkedik) a fennmaradó 336 millió forint pedig tőketartalékba kerül.

A tőzsde autós vállalata 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) négyszereződésével, valamint az árbevétel duplázódásával számol. A vállalat akvizíciókat is tervez, amelyek tovább javíthatják az eredményt. Az AutoWallis tavasz óta szerepel a BUX és BUMIX indexekben, valamint az FTSE egyes indexeiben is, a társaság papírjait június 25-én kedden vezették be a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!