A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,41 százalékkal, 25 438,99 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 0,27 százalékkal esett, 2745,68 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,09 százalékkal emelkedett, és 7426,96 ponton zárt - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A piaci hangulat romlását az okozta a szerdai emelkedés után, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézetének csütörtökön közzétett adatai szerint decemberben több mint kilenc éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban.

A befektetők várakozással tekintenek a Pekingben hétfőn kezdődött, ötnapos amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményeire. A magas szintű egyeztetéseket csütörtökön és pénteken tartják.

A Coca-Cola volt a nap egyik legnagyobb vesztese, a részvény árfolyama több mint  8 százalékos mínuszt könyvelt el, miután a vállalat idei évre vonatkozó előrejelzései nyugtalanítóak voltak a befektetők számára.

Az üdítőgyártó vállalat csütörtökön ismertetett negyedik negyedéves jelentése szerint az árbevétel 6 százalékkal 7,058 milliárd dollárra csökkent, alulmúlva az előzetes várakozásokat - írta a Portfolio. A visszaesés mögött a társaság tulajdonában álló palackozási franchise átalakítása és a kedvezőtlen devizahatások álltak. A működés eredmény 21 százalékkal 1,636 milliárd dollárra nőtt, míg a nettó eredmény 870 millió dollár lett. A társaság 2019-re közel 4 százalékos árbevétel növekedést vár, míg a működési eredmény 10-11 százalékkal nőhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!