Amerika bevörösödött

Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói az olajár összeomlása és a borúlátó vállalati előrejelzések táplálta, mély gazdasági recessziótól való aggodalmak miatt.
Szabó Zsuzsanna, 2020. április 21. kedd, 23:17
Fotó: Getty Images

A Dow indexe 2,7, az S&P 500 3,1, míg a Nasdaq 3,5 százalékos mínuszban zárt.

Az olaj ára még mindig meglehetősen borotvaélen táncol, miután a WTI májusi kontraktusai a MarketWatch szerint a pozitív tartományban zárt, a júniusi kontraktusok 43,3 százalékkal, vagyis 8,86 dollárral zuhantak be, így 11,57 dolláros hordónkénti jegyzésnél jártak záráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK